Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info van ENGIE Dwars door Hasselt.

Zondag 8 oktober
Warming-up by Sportoase tijdens de Kids Run, de Start 2 Run / Hardlopen met Evy 3 km en de Start 2 Run / Hardlopen met Evy 5 km Start & finish alle afstanden: Kolonel Dusartplein
 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Kleedkamers en douches voorzien in PXL (Vildersstraat 5)
 • Bewaarplaats Sporttassen
 • Elektronische chip voor deelnemers aan de 3, 5, 10 en 15 km (lopers & handbikers)
 • Correcte km- en tijdsaanduiding
 • Uitgebreide bevoorrading onderweg (5, 10 en 15 km) en aan de finish (alle afstanden)
 • Uitslagen online beschikbaar op zondagavond 8 oktober en op maandag 9 oktober in de digitale krant van Het Belang van Limburg
 • Parcoursbeschrijving op de website
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd.

Tijdens de CM-Duorun loop je het parcours van 5 km met z’n tweeën. Je ontvangt de startnummers (voor de 2 lopers) in ruil voor je e-ticket aan de inschrijvingszone. Aan de stand van CM kan je de T-shirts en jullie buddyline ophalen. De start wordt gegeven om 13u50 net na de start van de 5 km.

De Kids Run is een loop van 1 km, speciaal voor alle kinderen tussen 4 en 12 jaar. Niemand loopt te snel, niemand loopt te traag. Of je nu spurt of wandelt, iedereen kan deelnemen volgens zijn/haar eigen tempo. Er is geen timing en geen klassement. Aan de aankomst mag je rekenen op een toffe herinneringsmedaille en een verfrissend drankje.

Hoe kan je je inschrijven?

 • Via je school aan verlaagd tarief t.e.m. vrijdag 22 september 23u59: alle info bij je leerkracht L.O. of op moev.be
 • Online via deze website tot en met zaterdagavond 7 oktober 23u59
 • Ter plaatse op 8 oktober vanaf 09.00 uur aan de inschrijvingszone op het Kolonel Dusartplein


Praktische info

 • Startuur: 15u00
 • Start & aankomst: Kolonel Dusartplein
 • Afstand: 1 km
 • Voorbehouden voor: kinderen tot 12 jaar
 • Tijdens de Kids Run in Hasselt loop je per leerjaar:
  • eerst starten de meisjes en jongens van het 5de en 6de leerjaar,
  • daarna het 4de leerjaar,
  • dan het 3de leerjaar, enz.


Zo krijgen de jongste lopertjes alle tijd en ruimte om het parcours van 1 km af te leggen!

Ook dit jaar werken we met symboolpolsbandjes voor de kinderen waarop de naam & het gsm-nummer kan ingevuld worden. Ouders kunnen hun kinderen na het lopen treffen aan de symboolpaal die overeenkomt met het polsbandje. Zo kan er zeker niets fout lopen aan de finish!

Er zijn per leeftijdsgroep begeleiders voorzien die meelopen met de kinderen. Mama’s en papa’s mogen meelopen met de jongste deelnemertjes.

Wie ingeschreven is, ontvangt na betaling een e-ticket. Met dit e-ticket kan je op zondag 8 oktober vanaf 09u00 aan de inschrijvingszone op het Kolonel Dusartplein je borstnummer afhalen.

Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) waarbij er voor een groepspakket gekozen werd, kan zijn borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de ganse groep.

Ready for more? Het AA Drink Pacer Team is aanwezig op ENGIE Dwars door Hasselt (15m)!

Verbreek samen met AA Drink je PR en laat je naar de finish begeleiden door de tempomakers. Het team is makkelijk te herkennen in het startvak aan de vlag met daarop het tempo. We hebben pacers voor volgende tempo’s per kilometer: 4’30”, 5’, 5’30, 6’ en 6’30”.

De tijdsmeting voor de 3 km, 5 km, 10 km en 15 km gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd. Gelieve het borstnummer niet te plooien en de stickertjes op de chip niet te verwijderen.

Verplaats je bij voorkeur met de fiets of te voet door de binnenstad op zondag 8 oktober. Op https://www.hasselt.be/nl/vlotmetdefiets lees je waar je je fiets veilig kan stallen.

Kom je toch met de wagen? Parkeren kan op volgende plekken:

Op park H – tijdelijk gratis. Meer info op  https://www.hasselt.be/nl/nieuws/trambusboudewijnlaan#widget-Parkeer-nu-gratis-op-randparking-Park-H-

 • Q-park Dusart: aanrijden via de Elfde Liniestraat – per 60 minuten of een gedeelte hiervan: 1,90 – 3,30 euro / Maximaal dagtarief: 19,00 euro
 • Parking Blauwe Boulevard –  1,5 euro per uur –  maximaal dagtarief 10 euro


Alle informatie over de afgesloten straten en pleinen is terug te vinden op www.hasselt.be/dwarsdoorhasselt

Meer informatie over je reisweg naar Hasselt op www.vlotnaarhasselt.be

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes over de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

In samenwerking met Stad Hasselt, MOEV, Uhasselt, UCLL en PXL

Kinderen en leerlingen die inschrijven via hun school genieten van een fikse korting op het deelnametarief van ENGIE Dwars door Hasselt (alle afstanden).

Op deze manier willen we zoveel mogelijk kinderen en jongeren aan het bewegen krijgen.

Opgelet: om te genieten van deze korting moet er ingeschreven worden door de school via de speciale inschrijvingslinks. Dit kan vanaf maandag 4 september tot en met vrijdag 22 september.

Alle info & voorwaarden vind je binnenkort op de website van MOEV.

Ook studenten kunnen genieten van deze gunstige tarieven voor wanneer ze inschrijven via hun hogeschool of universiteit.

Alle info & voorwaarden vind je binnenkort HIER.

Schooltarieven t.e.m. 22/09:

 SCHOOLTARIEF t.e.m. 22/09
Kids Run 1 km€ 4
ENGIE Dwars door Hasselt 3 km€ 6
ENGIE Dwars door Hasselt 5 km€ 7
ENGIE Dwars door Hasselt 10 km€ 9
ENGIE Dwars door Hasselt 15 km€ 10

Je kan je sporttas tijdens het evenement vrijblijvend achterlaten aan de sporthal van PXL (Vildersstraat 5). Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na je deelname kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie.

De organisatie zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te bewaken, doch gebruik ervan is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Enkele aanbevelingen:

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas en zorg dat deze ook goed is afgesloten zodat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items (zoals iPhone, sporthorloge, portefeuille enz.) achter in je sporttas.