Goede doel

Universitair MS Centrum, of kortweg UMSC, al van gehoord? Een nauwe samenwerking tussen Universiteit Hasselt (biomedisch onderzoeksinstituut) en Noorderhart (Noorderhart revalidatie & MS)

Multiple sclerose is de centrale speler. MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel waarbij de isolerende laag rond de zenuwbanen wordt afgebroken. Dit leidt tot zware vermoeidheid, minder zicht, gevoelsuitval, minder goed kunnen bewegen, …, tot mogelijk zelfs verlamming. Vaak zie je uiterlijk weinig aan personen met MS maar dagdagelijks worden ze geconfronteerd met allerlei moeilijkheden. Er is helaas nog geen therapie om de ziekte stop te zetten.

Samen zetten we daarom binnen ons centrum in om personen met MS een betere levensverwachting te bieden: onderzoek naar de onderliggende mechanismen maar ook nieuwe therapieën, onderwijs, nieuwe behandelingsstrategieën en vooral samenwerken met de personen met MS! Zij zijn onmisbaar voor een goede werking van het UMSC!

Yes we Can! Dankzij de steun van jullie! Help ons om het onderzoek iedere dag een stukje dichter bij dé oplossing te brengen! Steun ons door bij uw inschrijving extra te storten voor het UMSC, wij zijn u zeer dankbaar!

Meer informatie via www.umsc.be