Inschrijvingen 42ste editie ENGIE Dwars door Hasselt wegens grote vraag vervroegd geopend

Golazo
Golazo

Op zondag 6 oktober vindt de 42ste editie van ENGIE Dwars door Hasselt plaats. De belangstelling om deel uit te maken van het grootste loopfeest van Limburg is erg groot en daarom heeft organisator Golazo beslist de inschrijvingen nu al te openen, drie weken vroeger dan gepland.

Alle grote runs in ons land laten recordcijfers optekenen: 40.000 lopers op de Baloise Antwerp 10 Miles vorige maand, 45.000 inschrijvingen voor de 20 km van Brussel afgelopen weekend, … En ook Limburg ontsnapt niet aan de loophype. Omdat er een heel grote vraag is naar startbewijzen voor ENGIE Dwars door Hasselt heeft organisator Golazo beslist de inschrijvingen drie weken vroeger dan gepland te openen. Inschrijven kan vanaf nu.

Golazo verwacht op 6 oktober een recordaantal van 15.000 deelnemers te zullen mogen verwelkomen in Hasselt, waaronder ook tientallen bedrijven die met een team aan de start komen.

“Er wordt meer dan ooit gelopen”, zegt Greg Broekmans van Golazo. “Nog nooit begonnen zoveel mensen met lopen. Start 2 Run met Evy Gruyaert zet daarom ook opnieuw zijn schouders onder de 5 km. Hasselt heeft de grootste 5 km-run van het land en massa’s lopers zullen er dit jaar voor het eerst hun 5 km lopen. Maar ook op de andere afstanden zien we een groei. De vraag is groot en daarom openen we nu al de inschrijvingen.”

Lopers kunnen in Hasselt kiezen voor vijf verschillende afstanden variërend van 1 tot 15 km. Alle afstanden starten en finishen in hartje Hasselt op het Kolonel Dusartplein. De deelnemers aan de 15 km beginnen eraan om 10u. Om 11u15 weerklinkt het startschot voor de 10 km. Na de middag gaat het grootste loopfeest van Limburg verder met om 12u45 de 3 km en om 13u45 de start van de 5 km (Start 2 Run met Evy Gruyaert). De Persil Kids Run, een parcours van 1 km speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, sluit om 15u het loopfeest af. Elke deelnemer is een winnaar en ontvangt bij de finish een kids T-shirt en medaille.

Traditiegetrouw staat er in ENGIE Dwars door Hasselt ook een handbikerace op het programma, de Memorial Fernand De Bolle. De wheelers mogen om 9u57 de spits afbijten.

ENGIE Dwars door Hasselt is de afsluiter van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land. Het event staat dit jaar een week vroeger op de kalender dan gewoonlijk omwille van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen op 13 oktober. Manches die al achter de rug zijn, zijn de ENGIE Knokke Run (1 mei), ENGIE Dwars door Brugge (12 mei) en de ENGIE Stadsloop Gent (26 mei). In september volgen nog de ENGIE Jogging Ville de Namur (8 september) en ENGIE Dwars door Mechelen (29 september).

Florence Muls, Chief Communications & CSR Officer bij ENGIE: “Bij ENGIE ondersteunen we uit volle overtuiging initiatieven waar iedereen zijn plaats kan vinden, ongeacht achtergrond of profiel: mannen, vrouwen, jongeren, volwassenen, met of zonder beperking, ervaren of gelegenheidssporters … En als voortrekker van de energietransitie willen we ook dat onze evenementen sterke boodschappen uitdragen rond het respect voor de wereld rondom ons.”

Deel dit bericht